Top 5 armbandjes afwerken

Top 5 armbandjes afwerken
Geplaatst in: Tips

Van schuifknoop tot magneetsluiting

Wil je graag armbandjes maken? In deze blog vertellen we je precies hoe je jouw armbandjes professioneel kunt afwerken met de juiste sluitingen. Armbandjes maken met bijvoorbeeld elastiek, leer en metaaldraad hebben allemaal een eigen afwerking, die ook jij straks kan toepassen.

O, we vertellen je ook hoe je zo’n handige schuifknoop met touw kunt maken! Lees snel verder en ontdek onze top 5 armbandjes afwerken.

 


1. Elastiek knopen

Kralen armbandjes met elastiek is heel basis maar ook erg leuk om te maken. Om te voorkomen dat je kralen tijdens het rijgen van het elastiek afvallen, begin je met een stukje elastiek af te wikkelen van je rol. Hierna rijg je jouw kralen op het elastiek en knip je het elastiek af. Houdt hierbij altijd een extra stukje elastiek over voor het sluiten van je armbandje.

Je kunt nu 2 of 3 knoopjes in het elastiek leggen. Omdat elastiek glad is en de knoop kan loslaten, breng je voor extra stevigheid een kleine hoeveelheid sieradenlijm aan op de twee of driedubbele knoop. Sieradenlijm heeft wel even de tijd nodig om te drogen, houdt hiermee wel rekening mee voordat je het armbandje wilt gaan dragen.

Nu kun je de twee uiteindes van de knoop kort knippen of als het rijggat van de kraal het toelaat, deze terughalen door je kralen zodat het mooi afgewerkt is. Je kralen armbandje met elastiek is nu klaar!

Top 5 armbandjes afwerken

 


2. Karabijnsluiting met metaaldraad

Bij armbandjes met metaaldraad begin je met het afknippen van het draad. Houdt hierbij rekening met een extra stukje draad voor de afwerking.

Rijg als eerste de knijpkraal een stukje op het draad, gevolgd door een karabijnsluiting. Haal nu het uiteinde van het draad terug door de knijpkraal. Hierdoor ontstaat er een lusje die je strak aan kunt trekken totdat het slotje recht op het draad zit. Knijp met een platbektang de knijpkraal stevig dicht.

Nu de karabijnsluiting vast op het metaaldraad zit, kun je beginnen met het rijgen van de kralen. Rijg de eerste kralen over het dubbele stukje draad heen en knip het restje vervolgens af zodat dit netjes wegvalt onder je kralen.

Nadat je klaar bent met rijgen, herhaal je de stap van hierboven en vervang je de karabijnsluiting voor een buigring. Voor een professionele uitstraling, werk je de dichtgeknepen knijpkralen mooi weg met knijpkralen verbergers. Plaats de verberger over de knijpkraal heen en knijp deze vervolgens voorzichtig dicht met een platbektang. Om de armband te sluiten kun je nu de karabijnsluiting vastmaken aan de buigring.

Meer lezen over het mooi afwerken van je sieraden? Lees de blog Sieraden sluiting bevestigen en ontdek hoe je op 3 verschillende manieren een karabijnsluiting kunt bevestigen.

Top 5 armbandjes afwerken

 


3. Schuifknoop met koord

Een schuifknoop maken voor je armband van touw lijkt misschien even lastig. Maar als je de techniek eenmaal doorhebt zal het niet meer dan een routine zijn bij het maken van je armbandjes. Een knoop armband maken kun je met verschillende soorten koord uitvoeren. Waxkoord, satijnkoord en nylon koord zijn fijne materialen om mee te werken.

In deze uitleg leggen wij de focus specifiek op de verschuifbare knoop, dus hier starten we gelijk mee. Leg de twee uiteindes van je koord over elkaar heen zodat er een rondje ontstaat. Nu kun je een nieuw stukje koord afrollen (hetzelfde als het koord van het armbandje) en knip hier rond 20 cm van af. Leg dit nieuwe koord verticaal onder het armbandje en maak hier een knoopje van. Draai je armbandje een kwartslag zodat je gemakkelijk de schuifknoop kunt maken. Om ervoor te zorgen dat je armbandje goed blijft liggen maak je gebruik van ons macramé bord door de twee uiteindes vast te maken in de inkepingen.

Top 5 armbandjes afwerken

Nu pak je een lus en die haal je door het andere draad heen en trekt deze vast zodat er een soort knoopje ontstaat. Deze stap herhaal je ook voor de andere lus, maar dan in de tegengestelde richting. Deze techniek pas je een aantal keer toe zodat je schuifknoop groot genoeg is. Als je hiermee klaar bent maak je een simpele knoop met de twee lussen en trek je deze stevig aan. Breng er nu een klein beetje sieradenlijm erop aan zodat het laatste knoopje niet los kan schieten. Met een kniptang kun je nu het resterende koord afknippen.

De twee overgebleven uiteindes ga je nu ook nog vastknopen, elk aan iedere kant van de schuifknoop. De overgebleven stukjes koord kun je nu afknippen zodat je armbandje mooi is afgewerkt. En met deze stappen maak je zelf een schuifknoop met touw.

Om het nog gemakkelijker voor je te maken, laten wij deze stappen ook zien in een handige video over macramé knooptechnieken:


4. Magneetsluiting op leer

Wil je armbandjes maken met leer? Dan heb je een mooie magneetsluiting nodig die past op je leer. In ons assortiment hebben wij een uitgebreide selectie met magneetsluitingen, speciaal voor rond leer en plat leer.

De kleinste maat magneetsluiting begint bij ons met een binnenmaat van circa 3 mm. Dit is natuurlijk vrij smal en zijn hierdoor ook geschikt voor ons ronde leer van 3 mm. De grootste maat magneetsluiting heeft een binnenmaat van 10 mm en past op ons rond gevlochten leer van 8 mm. Tip: door de gevlochten structuur past een 8 mm magneetsluiting niet altijd goed op dit leer, daarom adviseren wij een 10 mm magneetsluiting.

Voor ons platte leer vind je ook snel en gemakkelijk een bijpassende magneetsluiting. De maten die we vermeld hebben bij de productinformatie van het leer, komen overeen met de maten van onze magneetsluitingen. Binnen ons assortiment zijn magneetsluitingen verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten.

Een magneetsluiting pas je eenvoudig toe op je leer. Breng een kleine hoeveelheid sieradenlijm aan in de binnenkant van het magneetslot en stop het uiteinde van het leer in de sluiting. Druk het eventueel stevig aan en laat het voor een aantal uur drogen. Herhaal deze stap ook voor de andere uiteinde en je leren armbandje is klaar.

Top 5 armbandjes afwerken


5. Kapittelsluiting

Zoals je eerder hebt kunnen lezen past een karabijnsluiting goed bij armbandjes met metaaldraad. Een leuk alternatief voor een karabijnsluiting zijn onze kapittelsluitingen.

Je herhaalt dezelfde stappen zoals uitgelegd bij 2. Karabijnsluiting met metaaldraad, maar je vervangt de karabijn voor een kapittelsluiting.

Of kies voor een mooi jasseron schakelketting en bevestig hier jouw kapittelsluiting aan. Met deze twee onderdelen - en buigringen - maak je in een handomdraai een prachtige armband. Binnen ons assortiment vind je verschillende soorten jasseron kettingen met kleine en grote schakels waar je uit kunt kiezen. De gewenste hoeveelheid jasseron voor jouw armband kun je af knippen met een kniptang.

Een kapittelsluiting bestaat uit twee delen: het staafje en het ringetje. Om een kapittelsluiting te bevestigen aan je jasseron, open je de buigringen en hang je ze aan de twee onderdelen van de kapittelsluiting. Vervolgens bevestig je de twee buigringen ieder aan een uiteinde van je jasseron.

Wil je graag een bedelarmband maken? Kies je favoriete bedels uit en bevestig ze met een buigring aan je jasseron. Je kunt ook zelf bedels maken door kralen te rijgen op een kettelstift en deze te hangen aan je armband.

Top 5 armbandjes afwerken


Armbandjes maken

Je hebt nu een duidelijk overzicht over het mooi en professioneel afwerken van verschillende soorten armbandjes. Twijfel je nog of armbandjes maken iets voor jou is? Of wil je er nóg meer over te weten komen? Lees hier alles over armbandjes maken met voorbeelden en inspiratie en begin vandaag nog met je eigen project!

Top 5 armbandjes afwerken1 september 2021
7907 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0