Sieraden maken | Dreambeads Online

ARMBANDJES MAKEN

Je wilt graag armbandjes maken, maar waar begin je en wat heb je allemaal nodig? Bij Dreambeads Online vind je alle informatie over zelf sieraden maken met de beste tips en waardevolle inspiratie. In ons ruime assortiment met sieraden onderdelen vind je de mooiste kralen en andere benodigdheden. We vertellen je precies wat je nodig hebt om zelf armbandjes te maken.

Van kralen armbandjes tot armbandjes knopen… Ontdek de verschillende basis technieken die je bij armbandjes kunt toepassen. Ook behandelen we belangrijke onderwerpen zoals het afwerken van je armbandje en vertellen we hoeveel kralen je nodig hebt voor een kralen armband. Maak jij armbandjes voor je zelf? Of ga je een complete armbanden collectie samenstellen? Start vandaag nog met armbandjes maken!

 • Ruim assortiment met draad en benodigdheden
 • Voor 17.00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Leer verschillende basis technieken
 • Ontwerp je eigen armbandjes

 • Afbeelding

  BASIS TECHNIEKEN

  De mogelijkheden bij armbandjes maken zijn eindeloos. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar misschien wel verwarrend voor als je niet weet hoe je moet beginnen. Daarom zijn er een aantal basistechnieken die je terug ziet komen bij verschillende soorten armbandjes. We nemen ze even met je door:

  Armbandjes met elastiek
  De meest eenvoudige techniek is een leuke kralen armband, geregen op elastiek. Kralen armbandjes zijn enorm populair en ook heel gemakkelijk zelf te maken.

  DIY: Om te voorkomen dat je kralen tijdens het rijgen van het elastiek afvallen, begin je met een stukje elastiek af te wikkelen van je rol. Hierna rijg je jouw kralen op het elastiek en knip je het elastiek af. Houdt hierbij altijd een extra stukje elastiek over voor het sluiten van je armbandje. Je kunt nu 2 of 3 knoopjes in het elastiek leggen. Omdat elastiek glad is en de knoop kan loslaten, breng je voor extra stevigheid een kleine hoeveelheid sieradenlijm aan op de twee- of driedubbele knoop.

  Nu kun je de twee uiteindes van de knoop kortknippen of als het rijggat van de kraal het toelaat, deze terughalen door je kralen zodat het mooi afgewerkt is.

  Armbandjes maken | Dreambeads Online


  Armbandjes met metaaldraad
  Metaaldraad is ook een fijn materiaal om armbandjes mee te maken. In tegenstelling tot elastiek, is metaaldraad niet elastisch maar wel stevig en altijd voorzien van een mooie sluiting.

  DIY: Begin met het afknippen van je metaaldraad met een kniptang. Houdt hierbij rekening met een extra stukje draad voor het afwerken van je armbandje. Nu kun je als eerste een knijpkraal een klein stukje op het metaaldraad rijgen, gevolgd door een karabijnslot. Haal je draad terug door de knijpkraal zodat er een lusje ontstaat en trek deze strak aan totdat het karabijnslot recht op het draad zit. Knijp met een platbektang de knijpkraal stevig dicht. Om je dichtgeknepen knijpkralen mooi weg te werken plaats je hier overheen een knijpkralen verberger.

  Daarna begin je met het rijgen van je kralen en eindig je weer met een knijpkraal die je dicht kunt knijpen met een plaktbektang. Wanneer je klaar bent met rijgen, herhaal je de stap van hierboven en vervang je het karabijnslot voor een buigring.

  Wist je dat je ook kunt kiezen voor een kalotje of draadbeschermer als afwerking? In onze blog over sieraden sluitingen bevestigen ontdek je op 3 manieren hoe je jouw metaaldraad stap-voor-stap kunt voorzien van een mooie karabijn sluiting.

   

  Afbeelding  Armbandjes met touw (knopen)
  Armbandjes maken met touw is weer een andere techniek die ook heel populair is. Het begint met het kiezen van je soort armbandje en bijpassend materiaal. In ons assortiment met draad vind je verschillende soorten koord die je kunt gebruiken bij het armbandjes maken. De volgende koorden zijn hiervoor geschikt: satijnkoord, waxkoord en nylon koord.

  DIY: Maar hoe moet je een armband knopen? Bekijk onze handige tutorial met macramé technieken én leer hoe je een schuifknoop kunt maken.

  Let op: kralen rijgen op deze koorden is niet altijd even makkelijk. Het is wel mogelijk, maar houdt hierbij rekening met het type materiaal en de binnenmaat van een kraal. Kralen met een (te) klein rijggat zullen helaas niet over het koord heen passen wanneer er niet voldoende ruimte is voor het rijgen. Wanneer je kralen hebt met een binnenmaat van 1 mm, zal een waxkoord van 0,5 mm wel passen, maar van 1 mm niet. Probeer dus altijd enkele maten dunner koord te nemen t.o.v. het rijggat van de kralen.   

  Afbeelding

  Top 3 meest gestelde vragen

  1. Wat heb je nodig om armbandjes te maken?
  1. Gereedschap: sieradenlijm, tangenset, kralen legbord en rijgnaalden
  2. Draad: elastiek, metaaldraad, jasseron, bolletjesketting, leer en een koord naar keuze
  3. Kralen: je favoriete kralen in verschillende maten, kleuren en soorten
  4. Onderdelen: knijpkralen en verbergers, kalotjes, buigringen, kettel- en nietstiften en tussenstukken
  5. Sluitingen: karabijnsluitingen, kapitelslotjes, en magneetslotjes

  Het ligt er natuurlijk aan wat voor armbandje je wilt gaan maken, maar dit zijn de basis materialen die je ongetwijfeld nodig zult hebben. Alle materialen die je nodig hebt voor armbandjes maken kun je online bestellen bij Dreambeads Online!
  2. Welke dikte elastiek of draad heb je nodig voor een kralen armband?
  Stem je elastiek of draad altijd af op de binnenmaat van je kralen. Deze binnenmaat vermelden wij bij al onze kralen onder ‘meer informatie’. Het rijggat van je kralen moet altijd iets groter zijn dan de dikte van het materiaal waarop je wilt gaan rijgen. Heb je bijvoorbeeld kralen met een binnenmaat van 1 mm, dan gebruik je hierbij draad van 0.8 mm of dunner. Bij waxkoord en nylonkoord ligt dit iets gevoeliger i.v.m. het materiaal. Houdt hierbij rekening met een grotere speling tussen de dikte van het koord en het rijggat.
  3. Hoeveel kralen heb je nodig voor een armband?
  Om te berekenen hoeveel kralen je nodig hebt voor je armbandje, moet je weten wat de polsomtrek is. Je kunt bij een kleine pols uitgaan van 16 / 17 cm, bij een gemiddelde pols 18 / 20 cm en bij een grotere pols 21 / 22 cm. Om dit bij jezelf op te meten kun je gebruik maken van een meetlint.

  Nu kun je de polsomtrek delen door de maat van de kraal. Voorbeeld: je hebt een polsomtrek van 17,5 cm (175 mm) en kralen van 6 mm. 175 gedeeld door 6 is ongeveer 29 kralen.

  Benieuwd hoe onze kralen per maat om je pols vallen? Bekijk deze handige kralen maattabel.

  Sieraden maken

  SIERADEN MAKEN

  Ontdek welk gereedschap je nodig hebt en hoe je zelf professionele sieraden kunt maken.


  Video's

  VIDEO'S

  Wil je graag DIY tutorials bekijken? Bekijk hier onze meest recente video’s over armbandjes maken.


  Oorbellen maken

  OORBELLEN MAKEN

  Zelf oorbellen maken? Wij helpen je graag verder en geven je de beste tips en leuke inspiratie.

  Afbeelding

  5 MANIEREN VOOR HET AFWERKEN VAN JE ARMBANDJE

  Kralen op een armbandje rijgen is natuurlijk erg leuk en eenvoudig. Maar hoe nu verder? Want hoe werk je jouw elastiek of metaaldraad af? En welke sieraden onderdelen heb je hiervoor nodig?

  In onze blog geven wij 5 voorbeelden voor het afwerken van verschillende type armbandjes. Lees en ontdek hoe jij je zelfgemaakte armbandjes professioneel kunt afwerken met deze top 5:

  1. Eenvoudige knoopjes met elastiek
  2. Handige schuifknoop met koord
  3. Karabijnsluiting met metaaldraad
  4. Rond magneetslot op leer
  5. Kapitelslot op jasseron

  Armbandjes maken | Dreambeads Online

  ARMBANDJES MAKEN MET DREAMBEADS ONLINE

  Deze leuke armbanden set hebben we zelf samengesteld met kralen en onderdelen uit ons eigen assortiment. Wil je ook dezelfde armbandjes maken? Lees snel verder en ontdek welke onderdelen wij hiervoor hebben gebruikt.

  Armband 1:
  H082 | Agaat Kralen Gekleurd (8 x 4 mm) Creamy White
  H079 | Agaat Kralen Gekleurd (8 x 4 mm) Navajo
  H071 | Agaat Kralen Gekleurd (4.5 x 4.5 mm) Brown Grey
  H077 | Agaat Kralen Gekleurd (4.5 x 4.5 mm) Mint Green
  I003 | Polymeer Kralen (4 x 1 mm) Coral
  I029 | Acryl Kralen Smiley (7 x 3.5 mm) White / Gold
  H263 | Electroplated Hematite Kralen (3 mm) Gold

  Armband 2:
  H055 | Natuursteen Chips Aardbeienkwarts (5 - 7 mm)
  H263 | Electroplated Hematite Kralen (3 mm) Gold

  Armband 3:
  CE1035 | Electroplated Glaskralen (4 x 2 mm) Mint Green
  H263 | Electroplated Hematite Kralen (3 mm) Gold

  Armband 4:
  Y1325 | Stainless Steel Jasseron (7 x 4 x 0.8 mm) Goud
  Y2342 | Stainless Steel Tussenstuk 2 Ogen Vlinder (12 x 9 mm) Goud
  Y2340 | Stainless Steel Kapittel sluiting (13 mm buitenmaat) Goud
  Y200 | Stainless Steel Buigringen (4 mm) Goud

  Armband 5:
  H021 | Zoetwaterparels (40-9 mm) White

  Armbandjes maken | Dreambeads Online  Armband 6:
  H2958 | Schelp Kralen (4 - 5 mm) Litob Shell
  M1958 | Bedel Kauri Schelp (11 x 9 mm) Goud

  Uiteraard kun je ook zelf trendy sets met armbandjes samenstellen. Kies voor een selectie aan onderscheidende kralen en stem alle kleuren goed op elkaar af. Door het combineren van verschillende materialen ontwikkel je een verrassend effect met je sieradenset. Daarnaast kun je er volledig je eigen creativiteit in kwijt waardoor elke armbanden set origineel en inspirerend zal zijn.

   

  ZELF ARMBANDJES MAKEN

  Het is nu tijd om ook te beginnen met armbandjes maken! Begin met het samenstellen van je ontwerp en kies een draad die hierbij past. Elastiek, nylon koord of sieraden leer… Binnen ons assortiment vind je het allemaal. Wil je graag een kralen armband maken? Neem dan ook een kijkje bij onze mooie kralen collecties.

  Snelle levering: voor 17.00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
  Een groot en divers assortiment voor armbandjes maken
  Uitstekende kwaliteit-prijs verhouding
  Leuke inspiratie en tips
  Klantwaardering 4.8 / 5