DIY: Sleutelhanger met naam

Sleutelhanger met naam
Geplaatst in: Tips, DIY

LETTERKRALEN AAN SLEUTELHANGER

Wil je graag een sleutelhanger met naam maken? Leuk, dan zit je hier helemaal goed! In deze blog vertellen we je alle benodigdheden en hoe je zo’n sleutelhanger kunt maken. Maak je de sleutelhanger met naam voor jezelf of een ander? Of wellicht als traktatie voor op school? Het maakt niet uit of je één of meerdere namen wilt samenstellen. Wij leggen met duidelijke voorbeelden aan je uit welke stappen je hiervoor moet nemen.

We behandelen vragen als welke benodigdheden heb je nodig en welke letterkralen passen bij jouw sleutelhanger? En bovenal, hoe maak je een sleutelhanger met naam?

 BENODIGDHEDEN SLEUTELHANGER

Voor het maken van een sleutelhanger met naam heb je een aantal basis onderdelen nodig:

 

 

Bij het kiezen van een koord zijn nylon, satijn en waxkoord geschikte opties. Katoenen waxkoord heeft iets weg van touw. Satijnkoord en nylon koord voelen glad aan en hebben daardoor ook een andere uitstraling t.o.v. het waxkoord. Probeer eventueel meerdere koorden uit om te ontdekken met welk koord je het liefst werkt.

Sieraden gereedschap zoals een kniptang en een kralen legbord zijn ook aan te raden bij het maken van sleutelhangers.


Sleutelhanger met naam


COLLECTIE LETTERKRALEN

Heb je onze letterkralen al gezien? Wij hebben een uitgebreid assortiment met leuke letterkralen en direct uit voorraad leverbaar. Je kunt kiezen uit kleine en ronde letterkralen, maar ook uit stoere kubus letterkralen. Onze letterkralen zijn variërend in kleur zoals wit, zwart en mix color. Bekijk onze letterkralen en ontdek welke je favorieten zijn voor je sleutelhanger. Bij het samenstellen van meerdere namen, raden wij onze letterkralen per klinker- of medeklinker set aan. Dan heb je gegarandeerd alle benodigde letters op voorraad.

De meest bekende soort zijn de witte letterkralen met zwarte opdruk. Wil je graag een opvallende sleutelhanger? Dan zijn onze mix color letterkralen echt iets voor jou. Chic en trendy zijn de witte letterkralen met een goudkleurige opdruk. Naast onze letterkralen, hebben wij ook cijferkralen, hartjes kralen en smiley kralen. Deze kralen zijn ook erg leuk voor bij het maken van een sleutelhanger met naam.

Bij het kiezen van je letterkralen bekijk je meteen de binnenmaat van elke soort kraal. Het is natuurlijk van groot belang dat de letterkralen passen op je koord. Bij alle letterkralen vermelden wij de grootte van het rijggat bij ‘meer informatie’. Wanneer het koord moeilijker te rijgen is - zoals bij waxkoord - kun je het voor jezelf gemakkelijker maken. Bevestig een beetje sieradenlijm op het puntje van het koord, zodat deze hard genoeg wordt. Hierdoor zal het rijgen gemakkelijker gaan. Een andere handige tip is een big eye naald. Met deze naald haal je eenvoudig het koord door de kralen heen.Sleutelhanger met naam


UITLEG NAAM SLEUTELHANGER MAKEN

Zo, nu alle benodigdheden zijn verzameld kunnen we starten met het maken van een sleutelhanger met naam.

1) Knip voldoende koord af met een kniptang. Afhankelijk van het aantal kralen die je nodig hebt voor de naam, zou 35 cm voldoende zijn. Begin nu met het bevestigen van het koord aan de sleutelhanger. Dit doe je door een eenvoudige knoop te maken aan de sleutelhanger.

2) Nu blijven er twee strengen over waaraan de kralen geregen kunnen worden. Heb je moeite om het koord door de kralen te rijgen? Probeer dan de truc met de sieradenlijm, zoals eerder beschreven of maak gebruik van een big eye naald.

3) Ben je klaar met rijgen? Dan kun je het koord onderaan weer netjes dichtknopen. Zorg ervoor dat de knoop dicht op de kralen zit, zodat je niet teveel speling hebt tussen de geregen kralen.

4) Als laatste stap kun je het koord op de gewenste lengte afknippen. That’s it! Je hebt de eerste sleutelhanger met naam af. Herhaal deze stappen voor het samenstellen van meerdere sleutelhangers met naam.Lees ook: Sleutelhanger met fotoSleutelhanger met naam


VARIEER IN STIJL

Bij het maken van sleutelhangers met naam kun je verschillende stijlen toepassen. Een jongens / meisjes thema is erg populair en herkenbaar door de blauwe en roze kleuren. Of kies voor een regenboog thema met vele verschillende kleurtjes. Lekker vrolijk! De mogelijkheden zijn eindeloos en helemaal naar eigen wens in te vullen.

Een sleutelhanger met naam en kralen is dus heel eenvoudig zelf te maken. Je hoeft maar een paar korte stappen uit te voeren en binnen no time heb je gepersonaliseerde sleutelhangers samengesteld. Ook een sleutelhanger met naam zelf maken? Kies de juiste hoeveelheid letterkralen, een passend koord en natuurlijk een mooie sleutelhanger.

Start vandaag nog met het samenstellen van jouw sleutelhanger met tekst!


Sleutelhanger met naam
7 april 2022
1391 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0