DIY: Sleutelhanger met foto

Sleutelhanger met foto
Geplaatst in: Tips, DIY

PERSOONLIJKE FOTO SLEUTELHANGER

Een sleutelhanger met foto maken te moeilijk? Wij beloven je het tegenovergestelde! Zelf een sleutelhanger maken met foto is namelijk heel eenvoudig en wij vertellen je precies wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dit doet.

Een foto sleutelhanger is erg persoonlijk. Je draagt letterlijk een dierbaar iemand of een mooie herinnering met je mee. Dit kan een familiefoto zijn, maar ook een droombestemming of inspirerende tekst. Lees bij ‘Foto voorbereiden’ meer over het afdrukken van je foto!

 BENODIGDHEDEN FOTO SLEUTELHANGER

Wat heb je nodig bij het maken van een sleutelhanger met foto? De basis voor een foto sleutelhanger begint bij de volgende benodigdheden:FOTO VOORBEREIDEN

Weet je nog niet welke foto je wilt gebruiken? Geen probleem. Wij hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Ontdek welke categorie jou het meest aanspreekt en vind je perfecte foto!

  • Dierbaren - Familie en vrienden;
  • Dieren - Huisdieren en lievelingsdieren;
  • Vakantie - Vakantiekiekjes en droombestemmingen;
  • Natuur - Bloemen, bos, strand en watervallen;
  • Tekst - Inspirerende spreuken en namen;
  • Dessin - Mandala, stippen, figuurtjes, etc.

 

 

Je kunt echt ALLES bedenken en hier een foto cabochon van maken. Er zijn wel een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden. Kies voor een duidelijke foto of afbeelding, waarbij het onderwerp niet te klein wordt. Een foto die teveel is ingezoomd, kan ook onduidelijk worden en dat is natuurlijk niet wat we willen. Een andere leuke optie is om willekeurig een afbeelding te kiezen vanuit een magazine. Schuif de transparante cabochon over een tijdschrift of folder en kijk of er een leuk design uit komt!

Bij het afdrukken van je foto kun je kiezen voor gewoon printpapier, maar voor het mooiste effect raden wij fotopapier aan. Lees verder om te zien hoe je de foto op maat kunt knippen en bevestigen in de cabochon setting.


Sleutelhangers en foto cabochons


SLEUTELHANGER ONTWERP

Er zijn verschillende stijlen die je kunt toepassen bij een foto sleutelhanger. Het meest eenvoudige ontwerp is een foto, bevestigd aan een sleutelring. Naar wens kunnen er hier nog leuke bedels aan toegevoegd worden. Een andere optie is om de foto te combineren met kralen. Dit is ook erg leuk en geeft nét dat beetje extra!

Onze tip: een sleutelhanger met foto en leer. Deze combinatie is mogelijk met plat leer en rond leer, beide verkrijgbaar in mooie trendkleuren. Bij het maken van een foto sleutelhanger met leer, heb je nog de volgende onderdelen nodig:


Sleutelhangers en foto cabochons


UITLEG SLEUTELHANGER MET FOTO

Nu je een geschikte foto hebt gevonden en het ontwerp is bepaald, gaan we aan de slag! In het voorbeeld leggen wij stap-voor-stap aan je uit hoe je een sleutelhanger met foto en leer kunt maken.

Deel 1: Foto cabochon maken

1. We beginnen met het afdrukken van de foto. Een eenvoudige oplossing voor het uitprinten van de juiste afmeting, is door eerst cirkels te maken in een tekenprogramma op de computer. Bij een cabochon van 14 mm teken je cirkels van 15 mm, zodat je altijd 1 mm speling overhoudt. Geschikte programma’s hiervoor zijn o.a. Adobe Photoshop, Canva, Word of andere editing programma’s.

2. Plaats je foto in de cirkel en let hierbij goed op de positionering zoals eerder uitgelegd. Ben je tevreden met één of meerdere ontwerpen? Dan kun je gaan printen.

3. Nu is het tijd om de transparante cabochon op de foto te plakken. Bevestig een doorzichtige lijm op de cabochon en verdeel deze op de vlakke kant. Wij gebruiken de Hasulith sieradenlijm. Plaats de cabochon op je foto en druk deze stevig aan. Dit is belangrijk om luchtbelletjes te voorkomen. Laat het nu rusten tot de aangegeven droogtijd van de lijm die je hierbij gebruikt.

4. Na het drogen kun je de foto uitknippen, door langs de rand van / rondom de cabochon voorzichtig te knippen.

5. Breng vervolgens sieradenlijm aan over de gehele oppervlakte op de binnenzijde van de setting. En plaats de cabochon in de setting en druk deze een beetje aan zodat het goed kan aanhechten.

6. Nadat de aangewezen droogtijd erop zit, is je foto cabochon klaar!

Deel 2: Leer bevestigen

7. Pak het platte leer van 10 mm erbij en knip er ca. 6 cm van af. Plaats een beetje sieradenlijm in het eindkapje, bevestig het leer erin en druk deze goed aan.

8. Na de aangeraden droogtijd, schuif je er een catchy schuiver overheen. Benieuwd welke soorten er zijn? Neem een kijkje bij al onze schuivers! Herhaal nu het vastlijmen van het eindkapje aan de andere uiteinde van het leer en laat deze weer drogen. Voor deze stap kun je het leer ook nog bijknippen op lengte indien gewenst.

9. Als laatste stap, bevestig je de sleutelhanger met een buigring aan de bovenkant van het leren koord. Met de foto cabochon doe je hetzelfde maar dan aan de onderkant van het leren koord.

10. Je zelfgemaakte sleutelhanger met foto is klaar!


Sleutelhanger met foto


PERSOONLIJK CADEAU

Een sleutelhanger met foto is natuurlijk ook een perfect cadeautje om te geven! Door de cabochon met foto of foto met tekst personaliseer je de sleutelhanger. En een gepersonaliseerd cadeau vind iedereen leuk om te krijgen. Je kunt een sleutelhanger met foto cadeau geven voor een verjaardag, maar ook bij een housewarming - hoe toepasselijk! Vier een nieuwe woning met een mooie, zelfgemaakte sleutelhanger.

SUCCES!

Het is tijd om zelf te starten! Je weet nu welke onderdelen er nodig zijn en hoe je zelf een foto cabochon kunt maken. Zelf sleutelhangers maken is erg leuk en voor iedereen mogelijk. Begin nu door te ontdekken welke soorten sleutelhangers er zijn binnen ons assortiment.

Benieuwd hoe je ook andere sleutelhangers kunt maken? Lees de blog 'Sleutelhangers met naam’ en start met het samenstellen van meerdere soorten sleutelhangers.

20 april 2022
456 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0