DIY: Zonnebrillen koord maken

DIY: Zonnebrillen koord maken
Geplaatst in: DIY

DIY: Zonnebrillen koord maken

Basis tutorial en tips

Yes, het is weer zover: Sunny days! En daarom is het tijd voor een nieuwe DIY blog. We gaan een leuk zonnebril koord maken en wij leggen het stap-voor-stap aan je uit. Dus wil je ook graag brillenkoorden maken? Lees snel verder en ga ook zelf aan de slag!

 


Een brillenkoord maken is super leuk en iedereen kan het leren. Een zonnebrillen koord is niet alleen een zomerse accessoire, maar is natuurlijk ook erg functioneel. Een zonnebril die bevestigd is aan een brillenkoord draag je namelijk altijd bij je zodat je ‘m snel op en af kunt zetten. En nog een pluspunt: raak jij altijd je spullen kwijt (chaos!)? Nou, met een zelfgemaakte brillenkoord is dat voor je zonnebril in ieder geval verleden tijd!

Zelf je brillenkoord samenstellen

Een koord voor je zonnebril kun je helemaal zelf ontwerpen. Kies een mooi kleurenpalet, het soort kralen en voeg er eventueel leuke bedeltjes aan toe. Ja, zolang je nog rekening houdt met het draagcomfort, zijn de mogelijkheden eindeloos! Maar welke kralen zijn echte musthaves voor een zonnebril koord? Kleine, subtiele kralen zoals onze rocailles en Miyuki Delica’s worden hierbij veel gebruikt. Acryl en polymeer kralen zijn licht van gewicht en passen ook bij een vrolijk brillenkoord. Voor een zomerse look zijn kauri schelpjes weer erg populair. Benieuwd welke kralen wij hebben gebruikt voor onze DIY zonnebril koord? Wij vertellen het je straks!

Twijfel je nog over welk draad geschikt is voor zonnebril koorden? Eigenlijk kun je met verschillende soorten draad werken, afhankelijk van je kralen en het materiaal die bij jou het beste past. Enkele voorbeelden van de meest voorkomende soorten draad zijn elastiek, waxkoord, nylon koord, visdraad en metaaldraad.

De kleuren van je koord stel je ook helemaal zelf samen. Misschien is oranje je favoriete kleur? Of ga je voor een mix van mooie blauwtinten? Maar als je het lastig vind om de juiste kleuren te kiezen, helpen wij je natuurlijk graag. Wij hebben dé trendkleuren van dit moment voor je uitgezocht en gecombineerd met onze kralen.

DIY Zonnebrillen koord

Je hoeft natuurlijk niet voor een koord met kralen te kiezen. Ook erg stylish en heel eenvoudig om te maken zijn zonnebril koorden met jasseron. Kies je favoriete soort schakelketting, knip de gewenste lengte af en bevestig deze aan de brilkoord elastiekjes. In ons assortiment hebben wij een aantal soorten brillenkoord eindjes met zilver- of goudkleurige ringetjes, die je kunt afstemmen op je andere accessoires.

DIY Zonnebrillen koord

DIY Zonnebrillen koord maken

We gaan beginnen met het maken van het koord. Allereerst is het belangrijk om alle benodigdheden te verzamelen die nodig zijn voor het brillenkoord.

Materialen:
- Visdraad (0.3 mm) (A2322)
- Gekleurde schelp kralen Pink (11 x 5 mm) (H3268)
- Zoetwaterparels Creamy White (3 x 4 mm) (H030)
- Knijpkralen Goud (0.5 mm) (X403)
- Brillenkoord elastiekjes Transparant / Goud (R203)
- Stainless steel tangenset (R184)

DIY - Stappenplan:
1. Knip je draad af op de gewenste lengte met een kniptang of schaar. Dit kan wat langer zijn of juist wat korter. Houdt er rekening mee wat voor jou comfortabel zou voelen wanneer je jouw zonnebril op hebt, maar ook voor wanneer je bril aan het koord rond je nek zal hangen. Een gemiddelde lengte die je aan kunt houden is ongeveer 60 - 70 cm. 

Het is niet erg om voor de zekerheid rekening te houden met een paar extra centimeters. Na het rijgen kun je altijd beslissen om er nog wat vanaf te halen.


2. Rijg het afgeknipte visdraad door de knijpkraal heen, gevolgd door het brillenkoord elastiekje. Rijg nu het visdraad weer terug door de knijpkraal heen en knijp de knijpkraal dicht met een platbektang. 


DIY Zonnebrillen koord

3. Begin met het rijgen van de kralen. Wij hebben gekozen voor een leuk patroon, waarbij we beginnen met 3 zoetwaterparels, gevolgd door een roze schelp kraal. Herhaal deze stappen van het patroon totdat je klaar bent. 


4. Nu rijg je weer een knijpkraal op je visdraad, gevolgd door het andere bril elastiekje en knijp de knijpkraal dicht. Je herhaalt dus stap 2 van deze tutorial. Het stukje restant van je visdraad kun je nog een keer door de kralen heen rijgen voor een mooie afwerking.

 Indien gewenst kun je de knijpkralen ook nog afwerken met een knijpkralen verberger.


5. Zo, nu is je brillenkoord klaar! Zoals je ziet zijn de stappen die je moet nemen voor het maken van een zonnebrillen koord heel eenvoudig. 

DIY video’s zonnebril koorden maken

Wil je meer uitleg en inspiratie voor het maken van een zonnebril koord met kralen? Bekijk dan hieronder onze eigen DIY video’s over het maken van een brillenkoord. Tip: op ons YouTube kanaal vind je naast deze video’s ook heel veel andere tutorials voor sieraden maken!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag een brillenkoord maken? Bij Dreambeads Online vind je alle materialen die je hiervoor nodig hebt. En niet onbelangrijk: bestel je jouw kralen en onderdelen op werkdagen voor 17.00, dan verzenden wij al dezelfde dag!

Dus spice up je outfit met een trendy brillenkoord en je bent ready to go (to the beach)!

 
14 juni 2021
Vond je dit bericht leuk?
0
0