Oorbellen maken | Dreambeads Online

OORBELLEN MAKEN

Ontwerp trendy oorbellen van de beste kwaliteit

ZELF PROFESSIONELE OORBELLEN MAKEN?

Wij hebben de kennis én de beste onderdelen voor het maken van oorbellen. Zelf oorbellen maken is echt ontzettend leuk en jij kan het ook! Heb je er al ervaring mee of ben je helemaal nieuw in sieraden ontwerpen? Hoe dan ook, wij helpen je graag verder.

 

Ontdek ons ruime assortiment met verschillende soorten oorbellen
Kies uit mooie oorbel hangers, bedels en meer onderdelen
Creëer professionele oorbellen van uitstekende kwaliteit
Uitleg diverse type oorbellen
How to: 3 basis oorbellen maken


Ga direct naar ons assortiment met oorbellen of lees snel verder hoe je zelf oorbellen kunt maken.

Sieraden maken | Armbandjes maken
Blog | Lookbook | Video's

Oorbellen maken | Dreambeads Online


11 JAAR

Ervaring & Expertise


+ 5.000

Sieraden onderdelen


4.8 / 5

Klantenwaardering

 

 


MISSIE: ZELF OORBELLEN MAKEN

Je wilt waarschijnlijk meer weten over hoe je oorbellen kunt maken, wat je hier voor nodig hebt en waar je moet beginnen. Dreambeads Online heeft inmiddels al ruim 11 jaar ervaring in het leveren van sieraden onderdelen voor het maken van oorbellen en andere sieraden. Wij proberen ons assortiment zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van onze klanten en de nieuwste trends op sieradengebied. Hierdoor begint oorbellen maken echt bij ons!

Je kunt natuurlijk alle kanten op als het gaat om oorbellen maken. Heb je al een idee welke richting je op wilt? Dan ben je al aardig op weg. Maar misschien vind je het bedenken van een ontwerp lastig en kom je daarom niet verder.

Wij leggen graag uit welke soorten oorbellen er zijn, de trends en hoe je oorbellen kunt maken.

Kleine oorbellen
Je ziet ze overal: een volle ear-party met verschillende kleine oorbellen. Bijpassende oorbellen bij deze stijl zijn oorstekers of kleine oorringen. In ons assortiment vind je de leukste exemplaren, passend bij jouw design. Onze oorstekers hebben allemaal een oogje waaraan je iets kunt bevestigen. Wat je eraan hangt, mag je helemaal zelf bepalen. Kies uit leuke bedels of een kleine selectie met kralen die dan bungelen aan je oorbelletjes.

Op dit moment zijn kleine oorbellen populairder dan ooit! Dus speciaal voor iedereen met meerdere oorbel gaatjes zijn kleine oorbellen erg leuk om te maken (en dragen). 

Oorringen
Eenvoudig en welbekend zijn oorringen. Wij hebben verschillende maten oorringen, van klein tot groot. Houdt het simpel en bevestig er een leuke bedel aan of ga voor een creatief ontwerp door kralen te rijgen en vast te maken aan de oorring.

Tip: Deze oorringen moeten nog aan een oorhaakje bevestigd worden, maar zijn ook erg leuk om oorbellen mee te maken. Één zijde van de oorring kun je openen en dan kun je er vervolgens kralen op rijgen.


Statement oorbellen
The bigger the better met grote statement oorbellen! Naast de minimalistische oorbellen trend, kun je natuurlijk ook voor een mooie eye catcher gaan. Voor een hippe look zijn geometrische vormen erg leuk, maar ook het combineren van verschillende materialen maakt het een interessant geheel. Een chique look creëer je met onze zoetwaterparel collectie!


Oorbellen maken | Dreambeads Online

UITLEG: 3 BASIS OORBELLEN

Yes, het is tijd om aan de slag te aan! Wij hebben 3 basis oorbellen uitgewerkt waarmee je kunt beginnen. Kies uit oorbellen waarbij gebruikt is gemaakt van oorstekers, oorhaakjes of oorringen. Elke oorbel heeft een eigen ontwerp, maar dit kun je natuurlijk ook naar eigen smaak aanpassen. Welke oorbellen spreken jou het meeste aan? Tip: voor meer uitleg kun je ook onze DIY video's bekijken.

Oorbellen maken - oorstekers

1. OORSTEKERS

Oorbellen maken met deze oorstekers is ontzettend leuk én eenvoudig. Voor dit ontwerp maken we een verlengend stuk aan de oorsteker van dun jasseron, die weer verbonden is aan de sluiting. Je kunt deze oorbellen als een setje maken of als een enkel exemplaar en bijvoorbeeld combineren met andere oorknopjes. Met deze hippe oorbel creëer je eenvoudig een coole ear-party die je ook in 2021 nog veel zult terugzien.

Begin met rijgen van de glasparel op de nietstift en knip met een kniptang een stukje van de nietstift af zodat je ongeveer 1 cm overhoudt. M.b.v. een rondbektang kun je hier een oogje mee buigen waaraan je straks een buigring aan bevestigd. Deze stainless steel nietstift is overigens van uitstekende kwaliteit en heeft een mooi bolletje onderop die de glasparel tegenhoudt.

Pak nu het jasseron en je kniptang en knip 1 of 2 stukjes van 2,5 cm − afhankelijk of je een setje maakt. Aan de uiteindes van het jasseron maak je er een buigring aan vast en koppel je aan het ene uiteinde de oorsteker sluiting en aan het andere uiteinde de oorsteker met de twee bedeltjes. Zodra alles vast zit en de buigringen zijn gesloten zijn je oorbellen klaar!

Benodigdheden:
Y2024 | Oorstekers (14 mm) Antiek Zilver
Y1005 | Nietstiften Bol (40 x 0.7 mm) Antiek Zilver
Y220 | Buigringen (4.5 mm) Antiek Zilver
Y1309 | Jasseron (2.4 x 1.9 mm) Antiek Zilver
Y2117 | Bedel Ster (6 x 6 mm) Antiek Zilver
JF103 | DQ Glasparels (4 mm) White Matt

Oorbellen maken - oorhaakjes

2. OORHAAKJES

Wil je dit leuke oorbellen setje maken? Verzamel alle artikelen bij elkaar en begin met het knippen van je metaaldraad in twee stukjes van ongeveer 10 cm.
Aan het uiteinde van je draad knijp je een knijpkraal dicht en rijg je er een kalotje tegenaan. Dit kalotje kun je voorzichtig dichtknijpen zodat deze mooi over de knijpkraal heen valt. Zoals je ziet dient een kalotje voor zowel een praktische als een mooie oplossing voor het afwerken van je metaaldraad.

Oké, nu kun je aan de andere kant van het metaaldraad de kralen erop rijgen en zul je nog een stukje metaaldraad overhouden. Hier kun je nu nog een kalotje op rijgen, gevolgd door een knijpkraal.
Knijp beide onderdelen vervolgens weer voorzichtig dicht. Het restant aan metaaldraad knip je weg zodat hier niets meer van te zien is.

Pak je buigring erbij en buig deze m.b.v. je tangenset open en haak de 2 kalotjes en je oorhaakje hieraan vast en sluit vervolgens de buigring. Volg deze eenvoudige stappen voor het 2e exemplaar en je oorbellensetje met oorhaakjes is klaar!

Benodigdheden: 
Y2259 | Oorhaakjes (20 mm) Goud 
A2347 | Metaaldraad (0.5 mm) Goud
Y2303 | Kalotje (4 mm) Goud
Y2053 | Buigringen (6 x 0.8 mm) Goud
Y125 | Knijpkralen (0.5 mm) Goud
H2921 | Kokos Kralen (4 - 5 mm) Camel
I1433 | Cateye Glaskralen (6 mm) White


Oorbellen maken - oorringen

3. OORRINGEN

Ga voor een mooie eye catcher met schelp kralen, Miyuki Delica’s en RVS oorringen. Om dit oorbellen setje te maken werk je met maar een aantal onderdelen en de techniek voor het maken van oogjes op je nietstiften. Let’s go!

Je hebt 3 nietstiften nodig voor de schelp kralen en 4 nietstiften waarop je de andere kralen gaat rijgen.
Rijg als eerste deze prachtige schelpkraal op de nietstift en knip met een kniptang een stukje van de nietstift af zodat je circa 1 cm overhoudt waaraan je een oogje kunt maken. Buig het uiteinde van de nietstift om met een rondbektang, totdat je een mooi en subtiel oogje hebt. En eigenlijk herhaal je deze stap voor alle “hangertjes” die aan de oorbellen bevestigd worden.
De kralen-staafjes bevatten kleine Miyuki Delica kralen en RVS metalen kralen, geregen in een willekeurige volgorde die je uiteraard ook zelf kunt samenstellen.

Nu kun je ze allemaal bevestigen aan een buigringetje en deze weer aan je oorbel schuiven. Ben je echt van de details? Dan kun je extra buigringen aan de oorring hangen, met aan de buigring weer Miyuki Delica’s geregen. Het eindresultaat zijn leuke oorringen die je snel en eenvoudig zelf kunt maken!

Benodigdheden:
Y1611 | Oorringen (25 mm) Antiek Zilver
Y1005 | Nietstiften Bol (40 x 0.7 mm) Antiek Zilver
Y220 | Buigringen (4.5 mm) Antiek Zilver
K555 | Stainless Steel Kralen (3 mm) Antiek Zilver
H3288 | Schelp Kralen (18 x 13 x 4 mm) Beige
D423 | Miyuki Delica (11/0 mm) Duracoat Opaque Mint
D433 | Miyuki Delica (11/0 mm) Copper Lined Crystal


ZELF AAN DE SLAG!

OORBELLEN MAKEN BEGINT BIJ ONS

Waarom bestellen bij Dreambeads Online:

Snelle levering: voor 17.00u besteld, dezelfde werkdag verzonden
Een groot en divers assortiment met oorbellen
Uitstekende kwaliteit-prijs verhouding
Leuke inspiratie en tips
Klantwaardering 4.8 / 5


Dan is het nu tijd om ook zelf aan de slag te gaan! Kies je favoriete oorbellen en onderdelen en ontwerp je eigen oorbellen collectie.