DIY: Miyuki Tila kralen

DIY Miyuki Tila kralen | Blog
Geplaatst in: DIY

DIY: Miyuki Tila kralen

Sieraden maken met Miyuki Tila kralen

Nieuw in ons assortiment: de mooie Miyuki Tila kralen. Deze platte, vierkante kraaltjes hebben 2 parallelle rijggaten en zijn ideaal voor beadwork. Bij Dreambeads Online zijn Miyuki Tila kralen verkrijgbaar in twee maten: Tila (5 x 5 mm) en Tila Half (5 x 2.3 mm). Tevens is er een ruime keuze uit mooie kleurtjes waarmee je leuke patronen kunt maken.

Omdat je zoveel kanten op kunt met Miyuki Tila kralen, willen wij je twee soorten sieraden laten zien als inspiratie én leer je hoe je zelf deze setjes kunt maken. Ben je al enthousiast? Wij namelijk wel!

Miyuki Tila kralen kleurencombinaties


De perfecte armbanden set

We gaan beginnen met het maken van armbandjes. Bekijk hier welke stappen je moet volgen zodat je ook zelf snel aan de slag kunt.


- Stap 1 -
Begin met het kiezen van je favoriete kleuren uit deze mooie collectie. Ga je voor een mooie seizoens-look door te kiezen voor warme kleuren in combinatie met parelmoer en goud? Of liever koele tonen zoals blauw, grijs en zilver? De keuze is aan jou! Heb je behoefte aan meer kleur inspiratie? Neem dan een kijkje op Pinterest of kies voor een van deze kleurencombinaties die wij voor je hebben samengesteld:


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties

 
- Stap 2 -
Heb je je kleuren bepaald? Goed, dan gaan we verder met het draad. Voor deze Tila armbanden set werken we met ons metaaldraad van 0.5 mm (A2347). Knip met een kniptang (R182) circa 34 cm van het metaaldraad af. Dit lijkt misschien een beetje lang, maar omdat er 2 rijg gaten in elke kraal zitten is het fijn om met extra lengte te werken. Vouw nu precies op de helft het metaaldraad dubbel, zodat je straks eenvoudig kunt rijgen.


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties

 
- Stap 3 -
Leg nu je kralen neer in de gewenste volgorde van circa 12 cm lang. Dit kun je het beste doen op een plat en ruim oppervlak zodat je een goed overzicht hebt over hoe je armband er straks uit komt te zien. Een kralen legbord (R105) zou je hierbij ook kunnen helpen.
 
- Stap 4 -
Ben je tevreden over het patroon? Dan kun je nu beginnen met rijgen! Omdat het dubbelgevouwen metaaldraad al klaar ligt, kun je rijgen met 2 draden tegelijkertijd. Als je alle kralen geregen hebt, zorg er dan voor dat je aan beide kanten nog ongeveer 2 cm draad overhoud om de armband mee af te werken.


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties

 
- Stap 5 -
Rijg nu aan een uiteinde een knijpkraal (T380) over beide draden en doe dat hetzelfde met een karabijnslotje (X107). Haal vervolgens de twee draden nog een keer door de knijpkraal heen om een lus te creëren waardoor het karabijnslot vast zal komen te zitten. Knijp nu de knijpkraal dicht met een platbektang (R180).


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties

 
- Stap 6 -
Aan de andere uiteinde kun je stap 5 herhalen en vervang je de karabijnslot voor een verlengkettinkje (X303).


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties


En voilà! Je armbandje met Tila kralen is klaar. Voor het maken van een set kun je er zoveel maken als je wilt.

…Of is het nou less is more? Wat maakt het ook uit, hoe meer hoe beter want ze zijn te leuk om niet te dragen!


Maar we zijn nog niet klaar! Wil je ook weten hoe je deze fantastische oorbellen kunt maken? Lees dan hier verder...
Miyuki Tila kralen kleurencombinaties
 

Bijzondere creolen oorbellen

- Stap 1 -
De eerste stappen zijn vrijwel hetzelfde als bij het armbandje zoals hierboven omschreven. We beginnen weer met het kiezen van trendy kleuren die jij mooi vindt. In het voorbeeld hebben wij de volgende Tila kralen verwerkt:


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties

 
- Stap 2 -
Gebruik voor de oorbellen weer het 0.5 mm metaaldraad (A2347), knip circa 25 cm af en vouw deze dubbel. Leg vervolgens ook je kralen weer op volgorde voor het gewenste resultaat en rijg ze op het dubbele draad.


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties

 
- Stap 3 -
Rijg nu 2 knijpkralen op de uiteindes van het draad en haal deze vervolgens weer terug door enkele Tila kralen om het draad mooi weg te werken. Omdat je de draden door de eerste en laatste kraal heen rijgt, creëer je vanzelf de ronde vorm.


Miyuki Tila kralen kleurencombinaties

 
- Stap 4 -
Knijp vervolgens de knijpkralen dicht en bevestig er in het midden een buigring (X207) aan. Je kunt nu hieraan een oorbel bevestigen. Bekijk deze artikelnummers voor onze oorbel-tips: P306, P319 of de Y2262.


Miyuki Tila kralen kleurencombinatiesGa je ook aan de slag met deze prachtige Miyuki Tila kralen? YAY!
>> BEKIJK HIER DE COMPLETE COLLECTIE! 

Doen: deel je creaties op social media met #dreambeadsonline
13 november 2020
Vond je dit bericht leuk?
0
0