Knijpkralen sieraden maken

Knijpkralen

Knijpkralen zijn belangrijke onderdelen voor het afwerken van je sieraden. In ons assortiment vind je knijpkralen en knijpkraalverbergers in verschillende maten en kleuren. Kies de juiste binnenmaat die past op je draad.
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Set - Knijpkralen (binnenmaat 1 - 1.5 mm) Mix Color

  € 7,50
 2. Knijpkralen (Binnenmaat 1.2 mm) Goud (100 Stuks)

  € 1,20
 3. Knijpkralen (Binnenmaat 3 mm) Goud (100 Stuks)

  € 2,50
 4. Knijpkralen (Binnenmaat 1 mm) Brons (100 Stuks)

  € 1,20
 5. Knijpkraalverbergers (5 mm) Antiek Zilver (25 Stuks)

  € 1,75
 6. Knijpkralen Verberger (4 mm) Antiek Zilver (25 Stuks)

  € 1,00
 7. Knijpkraalverbergers (5 mm) Goud (25 Stuks)

  € 1,75
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn knijpkralen?

Knijpkralen zijn kleine metalen kralen die je met een platbektang kunt dichtknijpen. Deze onmisbare kralen zijn een belangrijk onderdeel bij het afwerken van je sieraden. Je bevestigd met een knijpkraal buigringen, karabijn sluitingen en andere sieraden onderdelen aan je draad. Omdat knijpkralen deze belangrijke rol hebben binnen het sieraden maken, zijn ze echt een onmisbaar onderdeel. Benieuwd hoe je knijpkralen precies kunt toepassen bij het sieraden maken? Neem een kijkje bij onze blog Sieraden sluiting bevestigen. Hier leggen wij je uit op welke 3 manieren je een sluiting kunt bevestigen, mét knijpkralen.

Wij hebben een ruim assortiment met knijpkralen in verschillende maten en kleuren. Een populaire binnenmaat knijpkraal is circa 1 mm en past op vele draden. Ga je werken met een dunner draad, dan zullen de kleinere knijpkralen van bijvoorbeeld 0.5 mm beter vast blijven zitten op het draad. Let altijd goed op dat je draad dubbel door de knijpkraal heen past. Als je twijfelt, raden wij aan om een iets grotere binnenmaat van de knijpkralen te kiezen.

Naast knijpkralen hebben wij ook knijpkraalverbergers. Maar, wat is een knijpkralen verberger? Voor het mooi afwerken van je dichtgeknepen knijpkraal, kun je een knijpkraalverberger toepassen. Deze plaats je over de knijpkraal heen en druk je ook voorzichtig dicht zodat het mooi is afgewerkt.

Knijpkralen kunnen ook worden gebruikt bij het laten ‘zweven’ van je kralen. Rijg de knijpkralen tussen je andere kralen en knijp deze dicht. Je herhaalt deze stap op een ander stukje van je draad, waardoor je kralen een zwevend effect hebben. Deze techniek wordt veel gebruikt bij het maken van kettingen.