How to: Ruit oorbellen!

oorbellen maken
Geplaatst in: DIY

How to: Ruit oorbellen!

OORBELLEN RIJGEN

We're back! Door enorme drukte hadden we helaas even geen tijd om blogs te posten op de website. Daarom was het even stil, maar je kunt ze gelukkig weer met regelmaat van ons verwachten. Yaay!
 
In deze blog willen wij je meer laten zien van een leuke, unieke rijgtechniek die wij hebben toegepast op deze prachtige oorbelletjes. Hierbij hebben we 2 verschillende kraalsoorten gebruikt, die in een bepaalde volgorde geregen worden zodat er een leuk motiefje ontstaat. Heb je het eenmaal onder de knie, pas dan maar op want je wilt niets anders meer maken!


Rijgtechniek


BENODIGDHEDEN

Miyuki draad in de kleur 'Black' (D1822)
Miyuki draad is absoluut een handig product bij dit soort projecten. Het is erg dun en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met dit draad kun je leuke en creatieve sieraden maken, waaronder weefarmbandjes en oorbellen zoals in het voorbeeld.
 
Big eye naald (D2019)
Met behulp van deze big eye naald kun je het Miyuki draad eenvoudig door de kleine kralen steken. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de naald een groot oog, verdeeld over bijna de gehele lengte. Zonder naald is het rijgen met Miyuki draad eigenlijk niet mogelijk. Daarom mag dit product niet ontbreken bij het maken van deze oorbellen.

 

Jouw favoriete (kleine) kralen
Je kunt het beste werken met kleine kralen, zoals deze (nieuwe) glaskralen. In het voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van glasparels in de kleur 'Emerald' (JF393) en Hematite facetkralen in de kleur 'Gold' (H2317). Deze kralen zijn heel verfijnd en passen mooi bij dit ontwerp! Je kunt er trouwens ook leuke weefarmbandjes mee maken (maar dat bewaren we wel weer voor een volgende blog!).
 
Oorhaakjes (MN505)
Goud is populair! Daarom hebben wij de gouden kralen gecombineerd met gouden oorhangers. En goud met groen... Leuk voor tijdens de feestdagen?! Uiteraard kun je ook zelf de kleuren bepalen door bijvoorbeeld voor koele kleurtinten te gaan met een zilver oorhaakje. De MN505 is tijdelijk niet op voorraad, bekijk hier onze andere gouden oorbellen. 

Rijgtechniek


LET'S GET STARTED

Yes, we zijn compleet! Nu we al onze benodigdheden bij elkaar hebben verzameld kunnen we beginnen.
 
- Stap 1 -
Knip een stuk Miyuki draad van ongeveer de lengte van een liniaal (30 cm). Dit is een makkelijke lengte om mee te werken. Pak je minder draad dan zal je draad snel op zijn, maar pak je een langer stuk draad dan word het iets te ingewikkeld werken. Dus we houden het lekker bij 30 cm.
 
- Stap 2 -
Rijg je draad door de naald. Door de grote opening van de naald is dit gelukkig heel eenvoudig.
 
- Stap 3 -
Rijg de naald door de eerste kraal en ga vervolgens nogmaals via de onderkant door dezelfde kraal. Dit zorgt ervoor dat je draad niet makkelijk uit de kraal kan raken als je verder gaat rijgen.
 
- Stap 4 -
Pak een volgende kraal en ga hier via de bovenkant met de naald doorheen. Vanuit de onderkant van kraal 2, ga je nogmaals met je naald door de onderkant van kraal 1 en vervolgens weer door de bovenkant van kraal 2. Je rijgt dus eigenlijk als het ware een rondje met het draad door de kralen heen.
 
- Stap 5 -
Ga vanuit de onderkant van kraal 2, door de onderkant van kraal 3 en via de bovenkant van kraal 3 weer door de bovenkant van kraal 2. Via de onderkant van kraal 2 ga je weer door de onderkant van kraal 3 en dan is de cirkel weer compleet!
 
- Stap 6 -
Herhaal deze stap voor de volgende 7 kralen, in totaal wordt het namelijk een rij van 11 kralen. Je zult zien dat je uiteindelijk een nette rij kralen creëert. Dit is het midden van je oorbel.


Rijgtechniek

 - Stap 7 -
Heb je de 11 kralen netjes naast elkaar geregen, dan kun je nu beginnen aan de tweede rij! Deze komt er als het ware boven op te liggen. Je kunt de volgende rij van een andere kleur kralen maken om een leuk streep effect te creëren, maar je kunt ook gewoon dezelfde kleur gebruiken zodat de gehele oorbel dezelfde kleur zal krijgen. Rijg je draad door de volgende kraal en ga vervolgens met je naald onderdoor het draad dat de laatste 2 kralen uit de eerste rij verbind. Ga vervolgens weer door de onderkant van de eerste kraal van de tweede rij. Trek je draad aan en je zult zien dat de kraal nu boven op de eerste rij ligt!
 
- Stap 8 -
Herhaal stap 7 tot het eind van de rij. Heb je deze rij af? Dan kun je precies op dezelfde manier de 3e rij boven op de 2e rij gaan rijgen! Nu je het in de vingers hebt zal het sneller gaan... let maar op!
 
- Stap 9 -
De eerste helft is bijna af! Je bent nu als het goed is bij de laatste kraal. Pak er een oorhaakje bij en ga met je naald door het oogje van het oorhaakje en vervolgens weer terug door de kraal. Bevestig op deze manier het oorhaakje aan het driehoekje van de kralen die je tot nu toe hebt gemaakt.
 
- Stap 10 -
Het is niet zo mooi om hier aan de bovenkant een knoopje te maken en je draad af te knippen, dus gaan we met de naald door de buitenste rij kralen naar beneden. Je komt dan bij de kraal waar we zijn begonnen. Hier kun je een knoopje maken met het allereerste draadje dat nog een stukje uitstak. Knip na het maken van een knoopje het draad af. Tijd om te beginnen aan de laatste helft!
 
- Stap 11 -
Knip een nieuw stuk draad af van ongeveer 30 cm en draai het driehoekje met het daar aan bevestigde oorhaakje om.
Je kunt nu weer vanaf stap 7 beginnen, maar dan de andere kant op! Je werkt weer naar het laatste punt toe en creëert op deze manier de vorm van een ruit!
 
- Stap 12 -
You did it! Je eerste zelfgemaakte ruitjes oorbel met deze leuke rijgtechniek is een feit! Nu kun je alles herhalen van begin tot het eind en je set oorbellen is helemaal compleet. En nu plannen maken zodat je ze aan iedereen kunt laten zien!

Psst... heb je er liever beeldmateriaal bij? Bekijk hier de DIY video!

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk onze pagina over oorbellen maken.

13 november 2019
Vond je dit bericht leuk?
0
0